Op vrijdag 22 maart werd het Korps Commandotroepen 77 jaar. Traditioneel wordt de Korpsverjaardag herdacht met een buitengewone vlaggenparade en een dodenappel. Op 22 maart 1942 begonnen in het Schotse Achnacarry de eerste 48 Nederlandse vrijwilligers aan de commando-opleiding, de basis voor No 2 (Dutch) Troop was gelegd. Deze eenheid wordt beschouwd als de grondlegger van KCT en heeft aan de basis gestaan van de huidige Korpscultuur.
Nadat het Korps de houding heeft aangenomen, worden alle namen van de sinds 1944 gesneuvelde commando’s en zij die door een dienstongeval zijn omgekomen opgelezen. Een eregroet volgt en de hoornblazer speelt het signaal ‘TAPTOE’. Een minuut stilte wordt in acht genomen. Als de hoornblazer het signaal ‘VOORWAARTS/WILHELMUS’ heeft gegeven, wordt de vlag in top gehesen.
Korpsdiner
De avond voor de Korpsverjaardag wordt voor alle officieren van het KCT het traditionele Korpsdiner gegeven. Niet alleen huidige militairen, maar ook oud-militairen van het Korps zijn hiervoor uitgenodigd. Veel bekende gezichten passeerden dan ook weer de revue.